HU | RO | EN
Liceul Tehnologic Economic Administrativ Berde Aron Kozgazdasagi es Kozigazgatasi Szakkozepiskola

XII. Berde Kupa 2019

 

"Márciusban nem csak a tavaszt és az újjászületést várjuk, hanem a Berde Áron Kupa minifocibajnokságot...", ezzel a mondattal kezdődött a XII. Berde Kupa megnyitója. Iskolánk igazgató asszonya, Dr. Szőke Ana-Mária mellett a Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat részéről Székely Kincső, ifjúsági és sportbizottság alelnöke, illetve Farkas Csaba testnevelő szakos tanfelügyelő úr is köszöntötte és bíztatta a résztvevőket.

Ahogyan azt megszokhattuk, nyolc csapat vesz részt a tornán, akik megmutatják, hogy milyen az, amikor szenvedéllyel űznek egy sportot. A megszokott csapatok mellett idén, a Mihai Viteazul Líceum csapata is beszállt a versengésbe.

A "Berde Öregfiúk" csapata idén is meglátogatott, és bebizonyították, hogy az évek elteltével sem estek ki a focista rutinból. Az Öregfiúk mellett a második gálamérkőzést a Berde Kupa legkedveltebb csapata játszotta, az OSK legkisebbjei. Köszönjük, hogy idén is megtiszteltek jelenlétükkel.

Ez a két nap, amikor az iskola a feje tetejére áll, és mindannyian megkedveljük egy kicsit a futballt, kitombolhatjuk magunkat, támogathatjuk, a csapatokat, és amikor mindenki azon izgul, hogy vajon idén itthon marad-e a "Vándorkupa", vagy ismét átlépi a határokat. Minden esemény mögött ott áll egy fantasztikus szervezőcsapat, így köszönettel tartozunk Dr. Szőke Ana-Mária igazgató asszonynak, Kovács Emese testnevelés szakos tanárnak, A Diáktanács tagoknak, a tanároknak és valamennyi diáknak, a támogatóinknak, akik hozzásegített az esemény létrejöttéhez. Köszönet a résztvevőknek, higy idén is megtiszteltek jelenlétükkel. 

XII. Berde Kupa végeredménye:

I.       Hely: Székely Mikó Kollégium

II. Hely: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium

III. Hely: Református Kollégium

IV. Hely: Mihai Viteazul Líceum

V. Hely: Puskás Tivadar Szakközépiskola

VI.Hely: Mikes Kelemen Elmélet Líceum

VII. Nagy Mózes Elméleti Líceum

VII. Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola

A torna legjobb kapusának Lőrincz Alpárt, legjobb mezőnyjátékosának Bagoly Bencét, legjobb külföldi játékosának Viola Mátét, legjobb Berde játékosnak Lupuly Ulrikot választották meg. A kupa gólkirály címet pedig Rab Andor játékosnak a Székely Mikó Kollégiumból.

A XII. Berde Kupán szeretett tanárunk emlékére Vass Levente emlékdíjat is átadtak, amelyet a leglelkesebb csapat érdemelt ki, A Mikes Kelemen Elméleti Líceum csapat.

Találkozunk jövőre!

 

XI. Berde Kupa

 

          Ha március, akkor Berde Áron Kupa teremlabdarúgó torna. Idén nyolc csapat mutatta meg, hogy milyen, amikor szenvedéllyel, hobbiként űzik diáktársaink a futballt. Ahogyan azt már megszokhattuk városunk iskolái mellet a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola és első alkalommal a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai mérkőztek meg a „Vándorkupáért". Két nap, amikor iskolánk a feje tetejére áll és a sportcsarnokunk „felrobban", a rengeteg szurkoló hangjától, a játékosok góljaitól, a bíró hangos fütyülésétől és az izgalomtól, ami sokszor a tetőfokra hág. Az egyik legnagyobb és legsikeresebb eseményünk, ahol kortól és nemtől függetlenül mindenki élvezettel és izgalommal követi a mérkőzéseket, amikor nemcsak diáktársaim izgulnak, hanem iskolám „legénysége" is tudja, hogy mennyi az állás. A sok fáradtság ellenére elmondhatom, hogy talán a legsikeresebb Berde Kupát tudhatjuk a hátunk mögött. Persze minden sikeres rendezvény mögött egy fantasztikus szervezés áll.

          Köszönjük  a támogatóknak és mindenkinek, aki hozzájárult az eseményünkhöz.

          Végeredmény:       1. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium

                                        2. Nagy Mózes Elméleti Líceum

                                        3. Székely Mikó Kollégium

                                        4. Mikes Kelemen Elméleti Líceum

                                        5.  Puskás Tivadar Szakközépiskola

                                        6. Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola

                                        7. Református Kollégium

                                        8. Plugor Sándor Művészeti Líceum

          A torna legjobb kapusának Frittman Patrikot, legjobb mezőnyjátékosának Erős Eriket, legjobb berdés játékosának Lupuly Ulrikot és a legjobb külföldi játékosának Keresztúri László Márkot választották meg. A kupa gólkirályi címén két tanuló is osztozott, Pakucs Tamás és Döbrentei Dávid.

          Találkozunk jövőre!

 


Vissza