HU | RO | EN
Liceul Tehnologic Economic Administrativ Berde Aron Kozgazdasagi es Kozigazgatasi Szakkozepiskola

[2013.05.30]

Tanuljunk meg együtt pályázni

 

A 2012-2013-as tanév második félévében a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola diákjai az Ütős csapat névvel pályáztak egy pályázatíró képzésre. A projekt célja, hogy közelebb hozza a diákokhoz a pályázás ötletét, hogy bebizonyítsák saját példájuk által is, hogy az ötletek fontosak és megvalósításuk hasznos a közösség számára.

A kétnapos képzésen, amelyik május 17-én és 18-án zajlott, 14 diák vett részt. A képzés két részre tagolható: első nap témája a pályázatokkal való megismerkedés, elméleti alapok elsajátítása, a meghívott előadók: Furus Levente (Háromszéki Közösségi Alapítvány és Turulmadár Ifjúsági Iroda) és Ráduly Attila (Zöld Nap Egyesület) tapasztalt pályázatírók voltak. Második nap gyakorlati tevékenység: Bálint Erzsébet (Erdélyi Magyar Ifjak) irányításával fogalmazták meg a résztvevők a konkrét pályázati ötleteknek célkitűzéseket, tevékenységeket, eredményeket valamint költségvetését.

A résztvevők számára nemcsak elméleti és gyakorlati ismeretszerzés lehetősége volt, hanem különböző évfolyam, osztályok diákjai közösen dolgoztak projektötletük kidolgozásán, valamint a képzés ideje alatt egy csapatként vettek részt a tevékenységekben.

A pályázat keretén belül a szervezők jelentős tapasztalatra tettek szert. Felelősséggel kellett beosztaniuk a pályázati pénzt a célok elérésének érdekében, valamint a szervezés ideje alatt számos reális problémába ütköztek, amit együtt, csapatként kellett megoldjanak.

A pályázat eredményei közzé sorolható: 14 diák pályázatíró ismeretek elsajátítása, diákok projekt ötleteinek végig gondolása és megbeszélése jövőben megvalósítandó projektötletek céljából, három civil szervezet tevékenységének ismertetése röviden a résztvevők számára.

kep

kep


Vissza